Goedkeuring voor project Vives City

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het Schepencollege gaf een vergunning voor de bouw van een multifunctioneel gebouw langs de Xaverianenstraat, op de campus van Vives in Sint-Michiels. Het nieuwbouwproject komt in de plaats van het bestaande appartementsgebouw aan het begin van de Xaverianenstraat. In het project Vives City komen studentenkamers, een conciërgewoning en leslokalen. Ook de omgeving wordt aangepakt.

In het nieuwe gebouw zullen studenten lessen kunnen volgen naast hun kot. Aan de straatzijde komen reguliere leslokalen die horen bij de campus van Vives. Deze lokalen zullen dienen voor de business school. Aan de achterzijde van het gebouw komt een studentenresidentie. Deze zal plaats bieden aan studenten die les volgen op de campus en de andere afdelingen van Vives.

Het project Vives City wil een kwalitatieve samenhangende campus creëren met verschillende functies op één domein. Vandaag staat langs de expressweg al het bestaande Vives gebouw waar lessen doorgaan met ernaast het Stuvo-gebouw voor studentenvoorzieningen. De multifunctionele nieuwbouw komt daar dus bij. Beide gebouwen worden verbonden via de tussenruimte die zowel gebruikt zal worden voor het parkeren als voorzien wordt van groene rustpunten voor de studenten.

De nieuwbouw is een mooie opvulling van de straatwand en sluit qua functie perfect aan bij de rest van de site. Het volume van de nieuwbouw sluit aan bij enerzijds de bebouwing aan de Koningin Astridlaan en anderzijds bij het naastgelegen Stuvogebouw.

Met Vives City kunnen we een mooi project realiseren waar studenten alles wat ze tijdens hun studiejaren nodig hebben op één site vinden.

Nieuws

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak. 

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.