Nieuw woonproject op site Rust Roest in de Groenestraat

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen CAAAP en de Stad Brugge worden de voormalige percelen van Rust Roest en ook opslagplaatsen van de Stad Brugge, samen met aanpalende private eigendommen waarop nu garageboxen staan, ontwikkeld tot een nieuw woonproject.

De site is gelegen tussen de Beenhouwersstraat, de Groenestraat en Rozendal en is op vandaag quasi volledige bebouwd met loodsen en garageboxen. “Door de samenvoeging met een waardevolle tuin van een pand aan de Gulden Vlieslaan hadden we de kans om hier een nieuwe inbreiding te realiseren. De eerste ideeën stammen al uit 2013, nu zit de eigenlijke omgevingsvergunning in een finale fase. De vervallen bebouwing zal plaatsmaken voor 16 nieuwe eengezinswoningen en 42 appartementen rond een groen park en enkele pleintjes.

De site zal toegankelijk zijn via Rozendal en via de Groenestraat. Onder de site komt ook een ruime ondergrondse parking met een 90-tal plaatsen. De openbare ruimte, waar de woningen rond gebouwd zullen worden, wordt groen aangelegd.  Er zijn een ook een aantal pleintjes voorzien.

De architectuur van de gebouwen sluit aan op de omgeving van de Brugse binnenstad. Er wordt gekozen voor een architectuur in baksteen waarbij er een duidelijke differentiatie is tussen de verschillende baksteenverbanden. Er wordt een rood/grijs genuanceerde baksteen gekozen, die op verschillende manieren gevoegd zal worden. Als dakmateriaal wordt er voor een tegelpan gekozen.

De grootste meerwaarde is toch het nieuwe parkje dat ook voor de buurt toegankelijk zal zijn. Door dit project zal een bouwvallige site een mooie bestemming krijgen en komt er een stukje groene openbare ruimte bij in de stad. Dergelijke projecten zorgen ervoor dat wonen in de binnenstad aantrekkelijk blijft. Het is een ideale woonlocatie: gelegen in het centrum van de stad, maar toch met de neus aan de stadsring zodat het voor iedereen vlot bereikbaar is. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.