Nieuw woonproject op site Rust Roest in de Groenestraat

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen CAAAP en de Stad Brugge worden de voormalige percelen van Rust Roest en ook opslagplaatsen van de Stad Brugge, samen met aanpalende private eigendommen waarop nu garageboxen staan, ontwikkeld tot een nieuw woonproject.

De site is gelegen tussen de Beenhouwersstraat, de Groenestraat en Rozendal en is op vandaag quasi volledige bebouwd met loodsen en garageboxen. “Door de samenvoeging met een waardevolle tuin van een pand aan de Gulden Vlieslaan hadden we de kans om hier een nieuwe inbreiding te realiseren. De eerste ideeën stammen al uit 2013, nu zit de eigenlijke omgevingsvergunning in een finale fase. De vervallen bebouwing zal plaatsmaken voor 16 nieuwe eengezinswoningen en 42 appartementen rond een groen park en enkele pleintjes.

De site zal toegankelijk zijn via Rozendal en via de Groenestraat. Onder de site komt ook een ruime ondergrondse parking met een 90-tal plaatsen. De openbare ruimte, waar de woningen rond gebouwd zullen worden, wordt groen aangelegd.  Er zijn een ook een aantal pleintjes voorzien.

De architectuur van de gebouwen sluit aan op de omgeving van de Brugse binnenstad. Er wordt gekozen voor een architectuur in baksteen waarbij er een duidelijke differentiatie is tussen de verschillende baksteenverbanden. Er wordt een rood/grijs genuanceerde baksteen gekozen, die op verschillende manieren gevoegd zal worden. Als dakmateriaal wordt er voor een tegelpan gekozen.

De grootste meerwaarde is toch het nieuwe parkje dat ook voor de buurt toegankelijk zal zijn. Door dit project zal een bouwvallige site een mooie bestemming krijgen en komt er een stukje groene openbare ruimte bij in de stad. Dergelijke projecten zorgen ervoor dat wonen in de binnenstad aantrekkelijk blijft. Het is een ideale woonlocatie: gelegen in het centrum van de stad, maar toch met de neus aan de stadsring zodat het voor iedereen vlot bereikbaar is. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.