Nieuwe zorgresidentie in Ten Boomgaard

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In Ten Boomgaard komt een nieuwe zorgresidentie met 113 erkende assistentiewoningen. De huidige gebouwen die vandaag nog op de site staan, een verpakkingsbedrijf met een bedrijfswoning en 2 vrijstaande eengezinswoningen, zullen gesloopt worden om het nieuwe project mogelijk te maken.  Er wordt ook een ondergrondse parking en welnessfaciliteiten voorzien.

De nieuwe zorgresidentie zal onderdak bieden aan 65 plussers die nood hebben aan extra diensten, sfeer, groepsactiviteiten en beperkte zorg’, zegt Demon. De assistentiewoningen zullen dan ook aangevuld worden met een ruim aanbod aan gemeenschappelijke voorzieningen. Het personeel zal opgeleid zijn om eerste hulp te bieden en om zo goed mogelijk noodgevallen te managen.

Het nieuwe project zal bestaan uit drie bouwblokken die met elkaar verbonden zijn door middel van passerelles. De bouwlagen zullen trapsgewijs oplopen, waardoor er 2 bouwlagen zullen zijn langs Ten Boomgaard en 4 bouwlagen aan het Kerkebeekpad. Op deze manier vormt het nieuwe gebouw een overgang tussen het bestaande gebouw ten westen en de middelhoogbouw van het OCMW ten oosten van de site. De nieuwe zorgresidentie staat centraal in de site met rondom verschillende zones van en naar de buurt. Om het open karakter van deze zones te behouden worden groene zones voorzien met lage hagen en ook los ingeplante bomen.

Ondergronds is er een parkeergarage voorzien met 80 autostaanplaatsen, 84 fietsstaanplaatsen en 24 private bergingen. Daarnaast bevinden zich op het kelderniveau ook nog de wellnessvoorzieningen die horen bij de gemeenschappelijke voorzieningen en alle technische ruimtes.

Het binnenplein, de centrale zone in het project, wordt  een Engelse koer. Het verlaagde plein zorgt voor kwaliteit, ruimte  en licht in de ondergrondse verdieping waar de welness faciliteiten van het project gelegen zijn.

Met dit nieuwe woonzorgproject willen we ouderen grotendeels zelfstandig laten wonen in hun eigen woonunit’, met mogelijkheid voor beperkte zorg waar nodig.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.