Nieuwe zorgresidentie in Ten Boomgaard

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In Ten Boomgaard komt een nieuwe zorgresidentie met 113 erkende assistentiewoningen. De huidige gebouwen die vandaag nog op de site staan, een verpakkingsbedrijf met een bedrijfswoning en 2 vrijstaande eengezinswoningen, zullen gesloopt worden om het nieuwe project mogelijk te maken.  Er wordt ook een ondergrondse parking en welnessfaciliteiten voorzien.

De nieuwe zorgresidentie zal onderdak bieden aan 65 plussers die nood hebben aan extra diensten, sfeer, groepsactiviteiten en beperkte zorg’, zegt Demon. De assistentiewoningen zullen dan ook aangevuld worden met een ruim aanbod aan gemeenschappelijke voorzieningen. Het personeel zal opgeleid zijn om eerste hulp te bieden en om zo goed mogelijk noodgevallen te managen.

Het nieuwe project zal bestaan uit drie bouwblokken die met elkaar verbonden zijn door middel van passerelles. De bouwlagen zullen trapsgewijs oplopen, waardoor er 2 bouwlagen zullen zijn langs Ten Boomgaard en 4 bouwlagen aan het Kerkebeekpad. Op deze manier vormt het nieuwe gebouw een overgang tussen het bestaande gebouw ten westen en de middelhoogbouw van het OCMW ten oosten van de site. De nieuwe zorgresidentie staat centraal in de site met rondom verschillende zones van en naar de buurt. Om het open karakter van deze zones te behouden worden groene zones voorzien met lage hagen en ook los ingeplante bomen.

Ondergronds is er een parkeergarage voorzien met 80 autostaanplaatsen, 84 fietsstaanplaatsen en 24 private bergingen. Daarnaast bevinden zich op het kelderniveau ook nog de wellnessvoorzieningen die horen bij de gemeenschappelijke voorzieningen en alle technische ruimtes.

Het binnenplein, de centrale zone in het project, wordt  een Engelse koer. Het verlaagde plein zorgt voor kwaliteit, ruimte  en licht in de ondergrondse verdieping waar de welness faciliteiten van het project gelegen zijn.

Met dit nieuwe woonzorgproject willen we ouderen grotendeels zelfstandig laten wonen in hun eigen woonunit’, met mogelijkheid voor beperkte zorg waar nodig.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.