De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.
Het oorspronkelijke militair hospitaal in de Peterseliestraat werd gebouwd in 1872 naar het ontwerp van de Kortrijkse architect Hendrik Beyaert. Dit was een zeer gekende architect die o.a. ook de hoofdzetel van de nationale bank van België en het Paleis der Natie in Brussel heeft ontworpen. Zijn beeltenis sierde ooit het voorlaatste briefje van 100 Belgische Frank.
Het gebouw was een ziekenhuis tot kort na WO II waarna het in gebruik werd genomen door administratieve eenheden van het Belgisch leger.
In 2009 verliet het leger de kazerne in de Peterseliestraat en kreeg Vivendo de kans om, samen met de Stad Brugge, de site te herontwikkelen.
Het ontwerpteam Groep3 en LMS Vermeersch ging aan de slag en dacht samen met Vivendo, Stad Brugge en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen na over de toekomst van het voormalig militair domein. De volledige site werd opnieuw ingericht waarbij de historische gebouwen werden omgevormd tot 28 sociale woningen. Bijkomend werden er, na de sloop van een aantal loodsen, 52 nieuwe appartementen gebouwd met een ondergrondse parkeergarage.
Rond de woningen en appartementen werd een groene openbare parkzone aangelegd naar het ontwerp van studiebureau Lobelle. De groene binnentuin is een echte buurttuin met zitplekken, wandelpaden en speelwadi’s die voor alle omwonenden zal worden opengesteld.
Vivendo kan zo aan 80 gezinnen een kwalitatieve, duurzame en betaalbare huisvesting aanbieden. Op die manier werken we continu verder aan ons doel om betaalbaar wonen voor zoveel mogelijk alleenstaanden en gezinnen te realiseren in Brugge en ommeland.