Woonproject Boevrie geeft nieuwe dynamiek aan buurt

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De afbraakwerken zijn gestart aan de voormalige VTI-site in de Boeveriestraat. Nu de leerlingen verhuisd zijn naar de nieuwe gebouwen in de Vaartdijkstraat, kan het woonproject 'Boevrie' van start gaan. Het wordt een mooi project dat oud en nieuw met elkaar verbindt.

De site grenst aan historische belangrijke plaatsen, waaronder de Godelieveabdij. Maar ook de meest waardevolle bebouwing aan de zijde van de Boeveriestraat zal behouden worden in combinatie met nieuwbouw die respect toont voor de omgeving. Het project past dan ook als gegoten binnen ons unesco werelderfgoed. De stilte en rust van de abdij zullen ook terug te vinden zijn binnen dit nieuwe, moderne Begijnhof. Dankzij de grens met de Kloostermuur aan de ene kant en tuinmuren aan de andere kant doet dit nieuwe project inderdaad een beetje denken aan een Begijnhof.

Er komen 135 woongelegenheden gericht op diverse doelgroepen. Er komen zowel woningen met een tuin als grote en kleinere appartementen wat ervoor zorgt dat verschillende doelgroepen de weg vinden naar deze site. Dat is ook de sterkte van dit project, dat jong en oud hier samen zullen wonen en leven. Iedereen moet zich hier thuis voelen!

 Ook de buurt zal kunnen meegenieten van dit nieuwe stukje openbaar domein. Het groen en de open ruimte in het binnengebied nodigen mensen uit om elkaar daar te ontmoeten. Dankzij de doorsteken die voorzien worden zullen fietsers en voetgangers zich vlot en veilig kunnen bewegen richting het Albert I-park en langs het fietspad. De rust wordt ook voor een stuk bewaard door de ondergrondse parkeerplaatsen en fietsenstalling voor de bewoners.

Niet onbelangrijk in dit project is ook dat er vooruit wordt gekeken en aan de toekomst wordt gedacht. We hebben vandaag allemaal te maken met de hoge energieprijzen. Investeren in duurzame energie is dan ook de toekomst. Ik ben blij dat dit project op die kar sprong en elke woning zal voorzien van een warmtepomp die aangesloten zal worden op het BEO-veld van Brugge. Hiermee wordt getoond dat erfgoed en duurzame, groene energie wel degelijk hand in hand samen kunnen gaan. Het is dan ook een mooi voorbeeld voor toekomstige projecten in onze stad.

 Ik ben ervan overtuigd dat Boevrie  een mooie, nieuwe impuls zal geven aan deze buurt en aan de stad. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.