Aandacht voor jongeren en vereenzaaming tijdens coronacrisis

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tijdens een plenaire vraag aan de minister van volksgezondheid en aan de minister van binnenlandse zaken, vroeg ik om extra hulp voor onze zorgverleners. Deze zorgverleners verdienen ons onvoorwaardelijk respect. Onvermoeibaar zetten zij zich dag na dag in, in vaak bijzonder zware, slopende omstandigheden. Dit respect kunnen we in de eerste plaats betuigen door hun last niet nóg zwaarder te maken.

Daarom moeten de regels consequent nageleefd worden. Wie het nalaat zich aan deze regels te houden, moet beboet worden. Onze politiemensen moeten in veilige omstandigheden mensen kunnen aanspreken en beboeten die de regels overtreden. De tijd van waarschuwingen is voorbij! Daarom vroeg ik ook naar maatregelen om die regels te handhaven. 

Ik riep ook op tot duidelijkheid vanuit de politiek. Het maakt niet uit wie de maatrgelen neemt, maar ze moeten duidelijk zijn voor de mensen.

Ik vroeg om in het overlegcomité morgen ook te denken aan die duizenden jongeren. Voor hen duurt een maand een eeuwigheid. Velen kampen met psychisch leed en vereenzaming. Dat geldt trouwens ook voor volwassenen. We moeten opletten voor vereenzaming.
Ik stelde ook voor om de coronabarometer toch al publiek te maken. De barometer maakt ons doel in de strijd duidelijk en toont ook de ernst van de situatie. Dat kan bijdragen tot een consequente naleving van de regels. Het kan ons helpen om deze strijd samen eendrachtig te voeren! 
 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.