Kliklijnen zijn een stap te ver

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Sinds enige tijd zijn er verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. CD&V staat hier 100% achter. Maar het idee om een kliklijn te installeren gaat voor ons te ver. In deze moeilijke tijden is de mensen tegen elkaar opzetten het laatste dat we nodig hebben!

We leven nu al een paar weken met zijn allen in quarantaine. Dit is voor niemand een gemakkelijke periode, maar we leven de maatregelen over het algemeen zeer goed na. Bewijs ervan zijn de zo goed als verlaten straten, snelwegen, treinen,… De Belgen blijven massaal in hun kot. Dat is ook onze plicht, in het belang van ieders welzijn!

Helaas zijn er altijd mensen, ook al zijn het er niet zoveel, die zich niets aantrekken van de huidige toestand. Om hen aan te spreken en indien nodig te verbaliseren kunnen we rekenen op onze politiediensten. Zij doen hun taak uitstekend in de ook voor hen moeilijke omstandigheden. Zij treden vandaag de dag krachtdadig op tegen mensen die de verschillende maatregelen overtreden. Zo worden samenscholingen verhinderd en worden zogenaamde lockdownfeestjes opgebroken. En dat is absoluut nodig! Mensen die zich niet aan richtlijnen houden brengen niet enkel zichzelf in gevaar maar ook de samenleving. Op zeer korte termijn zal een besluit van de regering ook mogelijk maken om sneller GAS-boetes voor overtreders te kunnen uitschrijven en zullen boetes ook onmiddellijk geïnd kunnen worden.

Toch moeten we in deze tijden oppassen dat we niet te ver gaan. En het installeren van kliklijnen, onder welke vorm dan ook, gaat voor CD&V te ver. Ten eerste zorgt het goede werk van de politie er al voor dat overtreders snel tot de orde geroepen worden. Ten tweede dreigen kliklijnen het wantrouwen tussen mensen te doen toenemen. In deze moeilijke tijden is dat het laatste wat we kunnen gebruiken. We hebben juist nood aan solidariteit tussen de mensen. En deze solidariteit is er. Daarnaast is dit ook buiten proportie om iedereen op te roepen naar een kliklijn te bellen voor dergelijke overtredingen. Het proportionaliteitsbeginsel kan hier zeker in vraag gesteld worden.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.