Kunstgrasveld voor krachtbal Sint-Michiels

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Xaverianensite in Sint-Michiels bruist als nooit tevoren en blijft groeien. Het Wijkcentrum (met daarin een sporthal, danszaal, gevechtsportzaal, verschillende polyvalente en vergaderzalen, bibliotheek, ondergrondse parking en brasserie Tafel & Toog) is intussen al even in gebruik en goed gekend bij de Bruggeling. Dit gebouw is de nieuwste buur van de reeds aanwezige tennisclub en krachtbalvereniging op deze site. Voor de laatstgenoemde begint dit weekend een nieuw tijdperk.

Krachtbalclub Sint-Michiels is de oudste krachtbalvereniging en draagt dan ook met trots stamnummer 1.
De 2 terreinen waar de vereniging al jaren op speelt en straks dus verlaat, dragen sinds 2014 de naam van Etienne Schotte. Dit ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de sport. Deze Brugse leerkracht en uitvinder van de krachtbalsport zou ongetwijfeld trots zijn op de nieuwe krachtbalinfrastructuur die we deze week in gebruik nemen.

De twee velden waren reeds voorzien in de ontwerpfase van het Wijkcentrum. Sindsdien werd er lustig geëxperimenteerd op verschillende varianten van kunstgras in samenwerking met ERCAT (Europees Onderzoekscentrum voor Kunstgras).

Deze evolutie kennen we al langere tijd in de voetbalsport maar ook in krachtbal wordt kunstgras enorm goed gesmaakt. De nieuwe terreinen in Male krijgen veel lof en ook de krachtbalfederatie liet recent nog weten enorme supporter te zijn van deze investeringen van Stad Brugge. Krachtbal wordt gespeeld op een iets langere vezel dan voetbal. Er kan straks dus lustig gesprongen en gedoken worden tijdens trainingen en wedstrijden.

De stad investeerde 250.000 euro in de kunstgrasterreinen. We zijn de voorbije jaren gestart met een inhaalbeweging op vlak van sportinfrastructuur. Nieuwe sportcentra in Koolkerke en Lissewege, een vast jaarlijks bedrag aan investeringstoelagen aan sportverenigingen en daarnaast zelf blijven investeren in kunstgrasterreinen. Naast voetbal heeft ook krachtbal baat bij kunstgras. De sport kan daarmee een flinke stap vooruit zetten, want groene terreinen zijn een stuk aantrekkelijker om op te sporten dan de natuurgrasterreinen die voor krachtbal na enkele weken in het seizoen steevast een modderbad waren geworden. Er werd ook een drainagesysteem aangelegd. We blijven als Stad pionieren en innoveren, samen met Brugse sportverenigingen en streven op die manier naar een breed gedragen sport- en beweegcultuur.

De vier kleedkamers, berging en cafetaria aan deze zijde van het Wijkcentrum werden eerder al in gebruik genomen door de krachtbalvereniging. De leden zullen enorm verheugd zijn vanaf heden dicht bij hun clubhuis te kunnen spelen.

Tot slot wordt er ook ingezet op een groene omgeving, toegankelijke wandelpaden, een nieuw omnisportveld en mogelijkheid tot petanque. Aan elke zijde van het Wijkcentrum kan nu genoten en gesport worden.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.