Kunstgrasveld voor krachtbal Sint-Michiels

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Xaverianensite in Sint-Michiels bruist als nooit tevoren en blijft groeien. Het Wijkcentrum (met daarin een sporthal, danszaal, gevechtsportzaal, verschillende polyvalente en vergaderzalen, bibliotheek, ondergrondse parking en brasserie Tafel & Toog) is intussen al even in gebruik en goed gekend bij de Bruggeling. Dit gebouw is de nieuwste buur van de reeds aanwezige tennisclub en krachtbalvereniging op deze site. Voor de laatstgenoemde begint dit weekend een nieuw tijdperk.

Krachtbalclub Sint-Michiels is de oudste krachtbalvereniging en draagt dan ook met trots stamnummer 1.
De 2 terreinen waar de vereniging al jaren op speelt en straks dus verlaat, dragen sinds 2014 de naam van Etienne Schotte. Dit ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de sport. Deze Brugse leerkracht en uitvinder van de krachtbalsport zou ongetwijfeld trots zijn op de nieuwe krachtbalinfrastructuur die we deze week in gebruik nemen.

De twee velden waren reeds voorzien in de ontwerpfase van het Wijkcentrum. Sindsdien werd er lustig geëxperimenteerd op verschillende varianten van kunstgras in samenwerking met ERCAT (Europees Onderzoekscentrum voor Kunstgras).

Deze evolutie kennen we al langere tijd in de voetbalsport maar ook in krachtbal wordt kunstgras enorm goed gesmaakt. De nieuwe terreinen in Male krijgen veel lof en ook de krachtbalfederatie liet recent nog weten enorme supporter te zijn van deze investeringen van Stad Brugge. Krachtbal wordt gespeeld op een iets langere vezel dan voetbal. Er kan straks dus lustig gesprongen en gedoken worden tijdens trainingen en wedstrijden.

De stad investeerde 250.000 euro in de kunstgrasterreinen. We zijn de voorbije jaren gestart met een inhaalbeweging op vlak van sportinfrastructuur. Nieuwe sportcentra in Koolkerke en Lissewege, een vast jaarlijks bedrag aan investeringstoelagen aan sportverenigingen en daarnaast zelf blijven investeren in kunstgrasterreinen. Naast voetbal heeft ook krachtbal baat bij kunstgras. De sport kan daarmee een flinke stap vooruit zetten, want groene terreinen zijn een stuk aantrekkelijker om op te sporten dan de natuurgrasterreinen die voor krachtbal na enkele weken in het seizoen steevast een modderbad waren geworden. Er werd ook een drainagesysteem aangelegd. We blijven als Stad pionieren en innoveren, samen met Brugse sportverenigingen en streven op die manier naar een breed gedragen sport- en beweegcultuur.

De vier kleedkamers, berging en cafetaria aan deze zijde van het Wijkcentrum werden eerder al in gebruik genomen door de krachtbalvereniging. De leden zullen enorm verheugd zijn vanaf heden dicht bij hun clubhuis te kunnen spelen.

Tot slot wordt er ook ingezet op een groene omgeving, toegankelijke wandelpaden, een nieuw omnisportveld en mogelijkheid tot petanque. Aan elke zijde van het Wijkcentrum kan nu genoten en gesport worden.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.