Tussenkomst hulpverleningsdiensten

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De afgelopen maanden hebben we in de commissie Binnenlandse Zaken verschillende personen gehoord van de brandweer, van de civiele bescherming en van de noodcentrales. Zij schetsten de bestaande toestand van hun dienst. Ze spaarden daarbij hun kritiek niet. Een gebrek aan brandweerlui om wagens te bemannen, de Vlaamse kazerne van de civiele bescherming die niet op volle kracht werkt en een gebrek aan personeel en deftig materiaal bij de noodcentrales.

Na de gasramp in Gellingen werd beslist de civiele veiligheid grondig te hervormen. Dat was een terechte keuze. Een dergelijke grote hervorming kan men ook niet op 1, 2, 3 doorvoeren. Uiteindelijk werd deze in 2015 voltooid. Uit de verschillende hoorzittingen die we gehouden hebben blijkt dat de hervorming verschillende problemen met zich mee hebben gebracht. Hier mogen we niet blind voor blijven. Een grondige evaluatie dringt zich op.

Tevens blijken bepaalde keuzes van de vorige minister van Binnenlandse Zaken niet tot het gewenste resultaat te hebben geleid. Zo heeft de keuze voor de gebouwen in Brasschaat om de enige kazerne in Vlaanderen van de civiele bescherming in onder te brengen, niet geleid tot een goed werkende kazerne.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.