Nieuw clubhuis voor Brugse Ijsberen en Flyball club

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. Voor het nieuwe clubhuis van de Brugse Ijsberen kwam de Stad tegemoet met een subsidie van 93.000 euro en is er een eigen inbreng van de Brugse IJsberen van zo’n 24.000 euro.

Het is de enige manier om de Bruggelingen naast het sportaanbod op zich ook kwalitatieve sportaccommodaties aan te bieden. Dat is een positieve trend van de laatste jaren, dat zowat elke vereniging of club, groot of klein over een eigen clubhuis of infrastructuur wenst te beschikken.

Daar gaan wij dus graag in mee, maar wel op voorwaarde dat het getuigt van duurzaamheid en zuinig ruimtegebruik. En daar wordt in deze perfect aan voldaan. De IJsberen stonden open voor het principe van breed en gedeeld gebruik en er werd afgesproken dat de Flyballclub structureel kan gebruik maken van het nieuw te bouwen clubhuis.

Zo beschikt ook de flyballclub in de toekomst over een kwalitatief clublokaal. Met hen werd overeengekomen dat zij, na realisatie van het nieuwe clubhuis, de bestaande verouderde constructies op eigen kosten en initiatief zullen afbreken.

Gezien de site al in gebruik is door een beheersafdeling van de Cluster Openbaar Domein en de Flyball club, met hun eigen volumes en gebouwen, is een goede afstemming essentieel. De zone kan grotendeels in drie verdeeld worden: een zone voor Openbaar Domein, een zone voor de flyball en een zone voor het clubhuis. Ook dit is weer een staaltje van efficiënt en duurzaam ruimtegebruik.

Er komt ook nog een steiger aan de vijver. Dit om de veiligheid bij het in en uit het water gaan te waarborgen. 

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧