Nieuw clubhuis voor Brugse Ijsberen en Flyball club

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. Voor het nieuwe clubhuis van de Brugse Ijsberen kwam de Stad tegemoet met een subsidie van 93.000 euro en is er een eigen inbreng van de Brugse IJsberen van zo’n 24.000 euro.

Het is de enige manier om de Bruggelingen naast het sportaanbod op zich ook kwalitatieve sportaccommodaties aan te bieden. Dat is een positieve trend van de laatste jaren, dat zowat elke vereniging of club, groot of klein over een eigen clubhuis of infrastructuur wenst te beschikken.

Daar gaan wij dus graag in mee, maar wel op voorwaarde dat het getuigt van duurzaamheid en zuinig ruimtegebruik. En daar wordt in deze perfect aan voldaan. De IJsberen stonden open voor het principe van breed en gedeeld gebruik en er werd afgesproken dat de Flyballclub structureel kan gebruik maken van het nieuw te bouwen clubhuis.

Zo beschikt ook de flyballclub in de toekomst over een kwalitatief clublokaal. Met hen werd overeengekomen dat zij, na realisatie van het nieuwe clubhuis, de bestaande verouderde constructies op eigen kosten en initiatief zullen afbreken.

Gezien de site al in gebruik is door een beheersafdeling van de Cluster Openbaar Domein en de Flyball club, met hun eigen volumes en gebouwen, is een goede afstemming essentieel. De zone kan grotendeels in drie verdeeld worden: een zone voor Openbaar Domein, een zone voor de flyball en een zone voor het clubhuis. Ook dit is weer een staaltje van efficiënt en duurzaam ruimtegebruik.

Er komt ook nog een steiger aan de vijver. Dit om de veiligheid bij het in en uit het water gaan te waarborgen. 

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.