Nieuw clubhuis voor Brugse Ijsberen en Flyball club

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. Voor het nieuwe clubhuis van de Brugse Ijsberen kwam de Stad tegemoet met een subsidie van 93.000 euro en is er een eigen inbreng van de Brugse IJsberen van zo’n 24.000 euro.

Het is de enige manier om de Bruggelingen naast het sportaanbod op zich ook kwalitatieve sportaccommodaties aan te bieden. Dat is een positieve trend van de laatste jaren, dat zowat elke vereniging of club, groot of klein over een eigen clubhuis of infrastructuur wenst te beschikken.

Daar gaan wij dus graag in mee, maar wel op voorwaarde dat het getuigt van duurzaamheid en zuinig ruimtegebruik. En daar wordt in deze perfect aan voldaan. De IJsberen stonden open voor het principe van breed en gedeeld gebruik en er werd afgesproken dat de Flyballclub structureel kan gebruik maken van het nieuw te bouwen clubhuis.

Zo beschikt ook de flyballclub in de toekomst over een kwalitatief clublokaal. Met hen werd overeengekomen dat zij, na realisatie van het nieuwe clubhuis, de bestaande verouderde constructies op eigen kosten en initiatief zullen afbreken.

Gezien de site al in gebruik is door een beheersafdeling van de Cluster Openbaar Domein en de Flyball club, met hun eigen volumes en gebouwen, is een goede afstemming essentieel. De zone kan grotendeels in drie verdeeld worden: een zone voor Openbaar Domein, een zone voor de flyball en een zone voor het clubhuis. Ook dit is weer een staaltje van efficiënt en duurzaam ruimtegebruik.

Er komt ook nog een steiger aan de vijver. Dit om de veiligheid bij het in en uit het water gaan te waarborgen. 

Nieuws

1000 km voor Kom op tegen Kanker

15 voetbalvelden aan federale kantoorruimte staat leeg

De Federale regering kocht eind 2021 twee kantoorgebouwen in de buurt van het Noordstation. Onder andere het Crisiscentrum en de Staatsveiligheid moeten daar een plekje krijgen. Er was voorzien dat de werken in oktober 2023 zouden gefinaliseerd zijn. Intussen is dat al verschoven naar het voorjaar van 2026. 5 jaar leegstand dus! De Regie der Gebouwen wijst ondertussen op de ‘omvang en specificiteit’ van de werken als reden voor de vertraging. Ondertussen stapelen de kosten op.

Omgevingsvergunning verzekert duurzame toekomst van Sint-Godelieveabdij

Het college van burgmeester en schepenen heeft op 21 oktober 2024 beslist om een omgevingsvergunning af te leveren voor de Sint-Godelieveabdij in de Boeveriestraat.

In 2023 werd al een eerste omgevingsvergunning afgeleverd voor het restaureren van de tuinmuren. Toen werd ook een kleine deuropening heropend in te tuinmuur, dicht bij ‘The tower of balance’ van afgelopen Triënnale, waardoor bezoekers konden binnenkijken in de boomgaard”Met de huidige aanvraag wordt een grote stap gezet om een duurzame toekomst voor de abdij te verzekeren, waar de diverse tuinen een belangrijk deel van uitmaken. Het slot wordt gerestaureerd met onder andere aanpak van het schrijnwerk (deels herstel, deels nieuw), vernieuwen van de daken, inbrengen van hedendaagse technieken en isolatiemaatregelen.