Nieuwe vrachtwagenparking Lodewijk Coiseaukaai

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In de Lodewijk Coiseaukaai komt ten noorden van het nieuwe politiehuis en van Het Entrepot een nieuwe vrachtwagenparking. Op mijn voorstel werd deze bouwaanvraag in het college van 9 november 2020 goedgekeurd. Het perceel waarop de parking komt ligt aan de rand van het havengebied.

Deze vrachtwagenparking komt er ter vervanging van de huidige vrachtwagenparking in de Lodewijk Coiseaukaai. Die laatste zal in de nabije toekomst omgevormd worden tot randparking. Er worden 16 parkeerplaatsen voorzien voor trekkers met oplegger en 6 kortere plaatsen voor trekkers zonder oplegger of kleine busjes.

Er wordt voor gekozen om de in-en uitrit in de Quenastkaai te voorzien, waardoor de kant aan de  Lodewijk Coiseaukaai volledig gesloten blijft. Dit komt de verkeersveiligheid in de Lodewijk Coiseaukaai ten goede en zal ook de geluidsoverlast beperken.

De parking wordt aan 3 zijden afgesloten met een geluidswerende wand. Enkel de zijde aan de  Quenastkaai blijft open. Voor deze wand worden de geluidspanelen van de bestaande vrachtwagenparking hergebruikt, met de bedoeling om dan nieuwe lagere geluidswanden te plaatsen op de randparking. Op de parking zelf en tussen de geluidswand en het fietspad in de Lodewijk Coiseaukaai worden groenzones voorzien.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.